Memorial Usui

Principiile Reiki

Fiecare artă tradiţională japoneză are principiile ei etice sau morale iar acest lucru este valabil inclusiv pentru Reiki. Urmând aceste principii ale vieţii putem avea o viaţă împlinită şi putem atinge perfecţiunea ca esenţă finală a vieţii. Sensei Mikao Usui a adoptat 5 principii care folosite de-a lungul vieţii împreună cu practica permanentă Reiki, vindecau corpul, aduceau pace minţii şi fericire în viaţă. Aceste principii reprezintă învăţături pentru eternitate, constituind o cale spre recăpătarea sănătăţii mentale, emoţionale, fizice şi iluminării spirituale.

Principiile Vieţii nu reprezintă ordine, porunci, interdicţii sau reguli de urmat ci sunt recomandări spirituale, provenite din negura timpurilor, de la marii înţelepţi ai lumii..

Arta secretă a chemării fericirii,
Miraculosul medicament al tuturor bolilor!
Începând de azi, elimină teama!
Nu mai fi îngrijorat și fii plin de gratitudine.
Devotează-te muncii tale.
Ai grijă de spiritul celorlalți oameni ca de spiritul tău!
În fiecare dimineață și seară, împreunează-ți mâinile în rugaciune,
Rostește aceste cuvinte din inima ta și cântă aceste cuvinte!

Practica reiki se bazează pe două lucuri importante: optimizarea reiki și principiile reiki. Un adevărat practicant reiki include în activitatea zilnică optimizarea, și se ghidează după principiile morale recomandate de Maestrul Usui!

Aceste principii de viață sunt norme de bun simț care ar trebui să conducă la o viață împlinită! Trăind liber de orice teamă , fără a agresa universul cu energii uzate, trăind în energia recunoștinței, având o muncă sinceră și cinstită și mai ales respectând toate ființele, vom avea o viață plină de bucurii și fericire.


Add Comment

Adresa de email nu va fi publicată