Reiki

Ce este acordajul și cum funcționează Reiki"

Așa cum spuneam în articolul „ce este reiki”, acestă știință se bazează pe o componentă spirituală și pe un anumit tip de energie. Când este folosită pentru vindecare, reiki acționează holistic la nivelul întregii ființe: la nivelul sufletesc, la nivelul structurilor comportamentale (emoțional, mental), și la nivelul energetic care susține celule. Reiki influențează tot sistemul energetic la omului, al animalelor, al plantelor și întreg sistemul energetic din universul natural.

Einstein și alți mari fizicieni ai cuanticii au explicat faptul că la nivel atomic, tot ceea ce se găsește în univers este energie, vibrând și oscilând cu frecvențe diferite. Concluzia este că materia fizică și energia sunt două forme ale aceleiași esențe! Cu multe dintre aceste vibrații energetice suntem deja familiarizați: sunetul, lumina, undele radio, etc. Chiar și oamenii funcționează sub sfera acestor energii vibraționale, fiecare celulă, atom sau particulă subatomică din care corpul omenesc este format vibrează într-un anumit ritm. Astfel, au apărut aparate care pot revela starea de sănătate a organelor citind aceste vibrații electromagnetice din corp: EKG, Electroencefalograf, etc.

Interesant este faptul că, anumite aparate măsurând aceste câmpuri electromagnetice au descoperit că potențialul electric este mai crescut în zonele asociate tradițional cu puncte de înaltă energie cunoscute sub denumirea de chakre, meridiane și puncte de acupunctură.

corp energetic

În aceste vremuri, știința a reușit să confirme ceea ce este cunoscut încă din antichitate în majoritatea culturilor și civilizațiilor de pe glob: faptul că o energie nevăzută curge prin tot ceea ce are viață și conectează toate lucrurile între ele!

Energia Reiki, vibrând cu o frecvență ridicată, nu poate fi văzută în mod normal cu ochii liberi, dar poate fi observată cu ajutorul aparatelor de tip kirilian.

Această frecvență reiki se găsește în stare latentă la nivelul structurilor energetico-spirituale ale tuturor ființelor. Însă ea nu este activată automat de la naștere. Energia reiki începe să curgă doar prin acei oameni care au fost “racordați”la această frecvență vibratorie.

Acest acordaj sau această împuternicire spirituală reprezintă modul în care această frecvență specială este transferată de la un profesor reiki la elev, punându-l pe acesta în rezonanță cu această frecvență și dându-i capacitatea de a activa și folosi reiki!

În practicile asiatice, împuternicirea spirituală este un element obișnuit, dar foarte special, constând în transferul înțelepciunii, al cunoașterii, al puterii, al capacităților de la un Maestru (prin intenție și capacitatea obținută de acesta prin practică) în profunzimea minții, a trupului și a spiritului unui discipol.

imputernicire

În practica reiki există un număr de astfel de împuterniciri distribuite între diferite grade și nivele de practică, în așa fel încât elevul are timp să se obișnuiască cu frecvențele respective de energie.

Împuternicirea spirituală care are loc în timpul acordajului, constă în activarea unei structuri din conștiința noastră (de la nivelul spiritului nostru), pe care înainte nu știam să o accesăm conștient. Cu alte cuvinte suntem puși în rezonanță și ne deschidem către această frecvență a universului prin care conștiința divină lucrează spre optimizare, evoluție, transformare din sfera frecvențelor joase spre frecvențele luminii. De aceea, la scurtă vreme de la începerea practicii reiki apare fenomenul de “radianță”! Practicantul reiki se umple cu energie și lumină și începe să radieze acestă lumină în jurul său!

Poți afla mai multe despre reiki, participând la următorul curs reiki pentru începători!

Curs Reiki pentru începători

Formular înscriere curs Reiki